Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Thursday, April 28, 2016

Ajar buat tudung saji


Mari sama-sama kita ke masjid! Meriahkan karnival yang telah dijayakan oleh pihak masjid dan kerajaan negeri selaku penganjur.. selangkah permulaan untuk kita mendekatkan diri ke masjid..

 
antara program yang telah berlangung salama tiga hari.. sangat penuh pengisian dengan ilmu dan aktiviti yang bermanfaat.. allahu.. seronok rasa bila kita sama-sama berada di taman syurga allah..
 

Kita focus untuk satu aktiviti iaitu menghias tudung saji...


nenek Anaqi dijemput sekalu tenaga pengajar untuk segmen menghias tudung saji

Program ini adalah dibawah seliaan PWB. eh, ape itu PWB??

 (PWB) Pusat Wanita Berdaya Negeri Selangor ialah hub aktiviti wanita setempat di seluruh Selangor.
Kerajaan Negeri Selangor sentiasa memberi perhatian serius kepada kaum wanita kerana kaum wanita adalah faktor penting kejayaan setiap agenda, perancangan dan matlamat sesebuah kerajaan. Atas sebab itulah, segala yang berkaitan dengan wanita perlu diberi keutamaan dengan teliti dan sebaik mungkin.

Melakar Kesejahteraan Wanita Selangor adalah program utama khusus bagi memartabatkan kaum wanita di Negeri Selangor tanpa mengira kaum dan fahaman politik. Bagi memenuhi keperluan wanita Negeri Selangor, telah diwujudkan 9 program utama menjurus kepada kesejahteraan wanita. Lebih dari itu, program ini diketengahkan agar wanita negeri Selangor lebih berdaya maju, dapat membantu meningkatkan ekonomi dan kesejahteraan Negeri Selangor di samping mampu untuk berhadapan dengan cabaran-cabaran besar yang mendatang.
Adalah menjadi hasrat Kerajaan Negeri Selangor agar wanita memperoleh hak-hak mereka secara maksimum termasuklah kejayaan di dalam pelbagai bidang yang diminati di samping sentiasa berasa aman dan tenang di sepanjang menjalani kehidupan seharian.
Dalam meneruskan agenda pembangunan material dan kerohanian berserta kesejahteraan Negeri Selangor, atas keyakinan bahawa kaum wanita menjadi tunggak kejayaan sesebuah agenda, maka program yang dimulakan sejak 2010 ini diberi perhatian serius agar mencapai matlamat dan seterusnya kaum wanita Selangor memperoleh pelbagai faedah darinya.

-gitu  lah kisahnya-


semasa kelas pembelajaran


dengan hanya RM5 sebagai yuran penyertaan, peserta boleh membawa pulang tudung saji yang siap dihias sendiri.. so, cepat-cepat belajar dan siapkan menghias tudung saji ni.. ada hadiah tau bagi peserta yang menghias tercantik..


 
bukan untuk kaum ibu sahaja.. belia muda juga join.. berminat juga diorang dengan aktiviti seni..
Inshaallah.. bakal isteri-isteri solehah diorang ni.. sejuk mata memandang..


bangga dengan hasil sendiri.. bagus-bagus.. teruskan usaha.. boleh buat duit ni dik..  cantik hasilnya.. kalau sayang nak buat tutup makanan boleh hias gantung kat tepi dinding je...


sekian.. note : bukan untuk ditudung di kepala ya...


 

Kursus Pengenalan ISO

Nothing much to say, just keeping the photo for future reference.
 
Held at Kinrara Resort, Puchong
 
Nice place to stay, eat and having programme.







 
**********************************************************************************
Foodie Part
 

 
Relaxing
 

Wednesday, April 27, 2016

Jom Membaca


Luangkan masa selama 10 minit dan membaca bahan bacaan yang telah berlangsung pada 25 April 2016, jam 11.00-11.10 pagi. Serentak, seluruh Malaysia dan lokasi terpilih saya ada di Foyer Suk, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor

sebelum program..


habis membaca mari selfie beramai-ramai dan upload gambar anda membaca di FB dan Tweeter dengan hastag
#jombacabersama #BangsaMembacaBangsaBerjaya


gambar semasa program akan di update kemudian... tunggu official photoG

Tuesday, April 26, 2016

Ice Bucket Aummm

Ice Bucket offers not only delicate menu specially created by their chef, their Signature Ice Bucket itself is unique to make you craves for more.. How to combat the heat? Yes! With their Hot Seller item, Signature Ice Bucket ! Comes in 3 flavors - Strawberry, Chocolate and Fruity! So irresistible
RM29.90.. boleh makan dalam 6 - 7 orang tau.. sebab ia besar.. dan sangat besar..

If you think that their ice bucket is too much, they have a smaller version. They have mini ice bucket too if you come alone! Their parfait comes in 3 flavors, exactly like their signature! So, ini version kecik sikit


Other than ice cream, they have pasta, burger and dessert too




so... tempting...

but for me,  only tapau version because...


Daripada mengeluh tak dapat tempat duduk.. orang ramai.. beratur panjang.. Take away sahaja lah..
Tak stress tunggu lama.. Tak payah nak complain sangat-sangat.. Tunggu dah habis musim viral nanti lenggang sikit lah tu.. boleh la.. sekadar untuk merasa kan?



 They have 2 outlets now:
- Aeon, Ipoh Klebang
- Aeon, Shah Alam

So, feel free to drop by and try it out!




Wedding Anastasia & Captain Afiq


To Anastasia & Afiq :


Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)
Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)


gambar disekitar majlis.. dan majlis resepsi diadakan di Dewan Jubli Perak, SUK Selangor.. Inshaallah nanti Afeef Anaqi kawin, mimi buat kat sini juga... hahaha.. verangan sungguh

wedding is the time untuk gathering dengan kawan- kawan lama


with the bride selfiee


something nice to bring back home.. tehehe..



- Love, XoXo

Monday, April 25, 2016

Featured Mingguan Wanita

Featured Majalah Mingguan Wanita terbitan Karangkraf.
Rasa kelakar tengok muka sendiri.. macam yek yek jer.. hurmmm..



Kat mana? anda boleh dapati di dalam majalah Mingguan Wanita Bilangan 1693,
Keluaran 29 April – 5 Mei 2016/ 21 – 27 Rejab 1437H.




#Repost @mingguanwanita with @repostapp.
・・・
Mereka BFF.

Mereka sama-sama pernah dikritik hebat dalam Melodi.

Mereka serasi bersama.

Zulin  Aziz & Sherry Alhadad gandingan penghias muka depan majalah Mingguan Wanita kali ini. Di sebalik bakat mereka dalam dunia pengacaraan dan lakonan, rupa-rupanya ada ujian yang membangkitkan kekuatan mereka. Ikuti luahan hati Sherry tentang ejekan yang akhirnya membakar semangat dan perasaan Zulin apabila dituduh membomohkan Ariz. 

Wednesday, April 20, 2016

Wujud lagi funfair rupanya

ingat back to zaman 90-an dulu memang fames funfair ni...
paling seronok of course si kecik ni.. explore new games..

pilot termuda untuk truck ni.. seronok betul dia.. sambil main sambil berkenalan dengan kawan baru

ummi pun seronok jugak back to childhood time.. huahahahaha
tua bangka pun nak ikut naik juga train ni.. pin pin pon pon...

banyak lagi games tapi tak snap semua.. sebab sibuk mengejar si kecik ni.. bukan main seronok dia ni sampai taknak balik.. bila nampak lampu-lampu dari jauh terus sebut 'pusing-pusing' (ferris wheel) mintak nak naik.. kalau ada yang teringin nak pergi.. tak dapat nak pergi kat Genting sebab semua under construction yang tak tau bila nak siap tu.. datang sini je.. waze to Aeon Big Klang, Jalan Kapar


Tuesday, April 05, 2016

The Face Shop Makeup


last saturday at Cosmo Beauty Masterclass untuk pelajari tip penjagaan kulit dan  solekan daripada pakar The Face Shop ok.. ilmu baru dan bermanfaat untuk saya gali ni.. ehehe.. now, presenting to you.. the new range of The Face Shop CC Ultra Moist Cushion and CC Intense Cover Cushion.. oh my god.. why i am never heard that before? malu tau sebab rasa outdated sangat makcik nih.. sobs

before we started into the face shop makeup ni.. let me introduce sikit.. The Face Shop is the only brand that shares the benefit of natures and yes sesuai untuk all skin type variant.. but advisable to go to their shop and get advise which product suits you well with their expertise
first step u have to do, remove all the makeup (dirt) menyesal pulak touch-up mase nak keluar tadi tak pasal kena buang balik.. huahahaha... i is redho je la..

next, apply Chia Seed Watery Lotion - The miraculous seed from South America.
Fungsi dia adalah: A moisturizing lotion that improves suppleness and gives fresh moisture and softness. Strong water absorbing 
Abilities: absorbs up to 10 times its weight in water

Kandungan dia contains more than 30% of dietary fiber: the ability to live in very dry environments. Uses organic chia seeds (with Fresh extraction method within 24 hours). Formula without 7 additives (paraben, benzophenone, aritificial anti-oxidant, alcohol, sulphate, acrylamide, and triethanolamine). Dermatologist tested.

the must have item CC Intense Cover Cushion applying by dap.. dap.. and daping at your face 
easy as a b c!


makeup artist helping out to take over the makeover session.. this is when i wearing the shading and highlights

eyebrow drawing.. ahaha..  honestly best sangat sebab dia siap dengan brush.. hujung pencel hujung brush.. senang sangat nak bawa kemana-mana.. bila dah draw boleh terus kemaskan.. 
kemaskan lagi sikit with the brush

then, apply the lipstick..inside lips area technique.. so, jadilah Korean-inspired makeup look can go with it oh.. so natural and feeling loved
this will be my first ever cc cushion and i loving in!


what is CC INTENSE COVER CUSHION all about actually? 

its an advanced new cushion that has the color control functions of  CC Cream and the moisturizing abilities of cushion foundation for long-lasting moisture without any tautness and radiance without any darkening. CC Intense Cover Cushion is good for a customer who wants perfect, flawless skin without flakiness or clumping. This product is clinically proven for 25 hour-lasting moisture & Coverage effects. It provides strong coverage effect which even hides blemishes and greatly adheres to the skin without heavy feeling or clumping. 

Major ingredients:
Contains flower complex of 7 kinds of flower oil
Almond oil – improve skin texture
Calendula & Rose oil – improve Skin regeneration
Borage Oil – Anti inflammation, skin protection
Rosemary Oil - Anti-inflammation, anti-oxidation
German Chamomile & Lavender oil - Anti-inflammation, soothing

Features & benefits:
Available in two shades, V201 Apricot Beige and V203 Natural Beige
25hour-lasting moisture & Coverage effects
Intense coverage on blemishes & flaws.
Greatly adheres to the skin without heavy feeling or clumping.
Flower essential formula that contains 7 different flower oil essences for bright skin expression.
Light weight texture


for more review, untuk lebih jelas dan faham product, function and its features boleh visit blog the most famous beauty blogger ni sabby prue.. seronok bace dia share macam-macam info
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank