Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Friday, February 08, 2013

Universal Studio Singapore

once upon a day~

setelah berkepam berbulan lama title ni dalam draft, baru la hati terpanggil nak update..cisss.. 
2012 punya cerita so.. continue.. #flashback October 2012 suddenly watching this break on the LCD TV screen.

My imagination become reality, yess.. 100% alike in the commercial break kira experience & feeling u face lebih best..betul tak tipoo.. bukan macam iklan burger Mcd gambar besaq beli kecik je

*logo keramat tada... inilah dia tempatnya..


rase nak compress story dalam 1 part je, so takde la banyak sangat membebel benda lagha dalam belog ni.. mih mih mih...

am i lost? takde la..poyo je tu..


serba sedikit info : Universal Studio Singapore ada 7 section and to be highlight, each section have their own attraction starting... and end like in a 1 circle..

Hollywood Street

At the Hollywood Street just looking out at the maps, kengkonon takut sesat padahal senang je...

New York

the yellow cab.. wanna ride? tak boleh la.. untuk hiasan je kereta nih...

gifts shop area.. like a candy shop kan? semua comel-comel dan sweet belaka. pink building ni adalah Betty Boop aka saloon dalam cerita cartoon dulu-dulu.. ingat lagi tak? ingat la.. ingat la.. pleaseeee...

 
sesame street.. let sing a song with happiness here... *big grin =)

At the entrance of light, camera & action studio #hosted by Steven Speilberg.. eh, rase macam nak pergi casting / shooting filem je nih (*bajet retis)

Sci-Fi City


wanna ride? pleaseee la.. best gila the ultimate 3D battle against the evil yaw! menyesal kalau tak naik... robot jahat, ready to start the war!

#bumble bee autobot (before transforming) smart giler kete nih... nak satu!

bettlestar galactica : Cylon & Human ni bila naik boleh luruh jantung and gugur segala isi perut.. uwwaaa.. sera ngeri rasanya..

Ancient Egypt

Revenge of the mummy to ride the rollercoster : face the worrier mummies & scarab beetles

The Lost World

Jurassic park adalah tempat dino membiak dan bertelur-telur... jaga-jaga Cik Salmah nanti kena ngap!

 
the lost world

water world show time

Far Far Away

a fairy godmother in Cinderella stories.. perghh sebijik..

Sherk castle

4D adventures in theater

Madagascar

Best buddy : Marty, Alex, Gloria, Me and Melman. Others not included. Ok, lets experience the river boat ride with the heroes!



Tips & Trick :

  • Kalau korang rasa nak datang on peak day/seasons,  most recommended to have an Universal Express which u can skip the regular line, paham-paham je la during these peak mesti ramai orang nak main & que mesti panjang gila..siap ada waiting duration screen kt queuing line tu.. kalau sangup que 30 minutes to 1 hour++ silakan lah..
  • Only at Ancient Egypt, locker is free for 45minits & lain-lain berbayar minimum SGD4/hour (mahal) fyi, mostly rides yang ada is not allowed to bring loose item, itu sebab tak banyak gambar masa nk ride tu.. and kalau nak jugak its up to u.. your belonging rosak, jatuh (jahanam) or hilang memang they'll tak responsible.. (so, jangan ketegaq sangat) kalau korang guna Universal Express memang sempat simpan your belonging dalam locker, que kejap then main-main pastu pergi balik dekat locker amik balik barang korang, tak sempat kena caj pun.. 
  • asian food yang sure halal ada dekat :
    1. Oasis Spice Cafe, Ancient Egypt
    2. Goldilocks & Friar's, Far FAr Away
    3. Marty's Casa Del Wild Food Court, Madagascar
    4. Malaysian Food Street ;  USS Globe, outside the entrance counter 
Marty's Casa Del Wild Food Court, Madagascar is sooo yummy & worth to buy it!

*penyeri cafe (muka lahap)
With Universal Express paling lama que pun 15 minit la kot.. of course a bit pricey, but worth it ! because its about more than 14 attraction that you can simply jump queuing.. imagine that, takkan you nak spend all the time for que je.. save your time, so... sempat la nak makan, amik-amik gambar, buy souvenir, solat and whatsoever in 1 day.. rite? but if uolls nak join the rides yang ada, tapi kalau setakat jalan-jalan, lepak, posing amik gambar or bawa family members yg kecik-kecil takyah la beli.. Ini pun masa pergi hari hujan.. ada dalam 6 ride tak dapat join sebab dia close time hujan.

*Experience it, you wont regret. Believe me.

15 comments:

  1. Belum pernah pegi lagi. Mesti menarik.
    Passport pulak hujung tahun ni expired =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sgt. pegi la dpt experiance bru btw, 6bln b4 xpired klu nk g oversea pasprt stil valid

      Delete
  2. Alhamdulillah, murah rezeki, dulu selalu ulang-alik singapore, tapi universal studio x ade lagi, nanti klau ade rezeki pergi umrah pulak, saya boleh tunjukkan tempat-tempat bersejarah yg menarik, kamu dh add saya ke? Klau dh gambar apa? Maaf tanya, kadang-kadng gambar lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah sampai..teringin sgt nk kerjakan ibadah umrah, doakan sy =)

      Delete
  3. dekat, dekat dah ni... tapi sampainya tak tahu bila... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. u duk jb ke? soon insyallah sampai la tu..

      Delete
  4. Hellο! I realizе this is ѕοmewhat
    оff-topic hοwеvеr Ι haԁ to ask.
    Dоes operatіng a well-establіshеd blog such as уourѕ take a lаrgе аmount of work?
    Ӏ am comρletely new to οpeгаting a blog but I ԁo ωrite in my diary
    on a dаіly basiѕ. I'd like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

    Have a look at my site; Low-priced Lodges In London At Some Remarkable Prices

    ReplyDelete
  5. Ηi there! Τhiѕ is kind of οff topіс but ӏ
    nеed some help from an estаblished blog.
    Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making
    my own but I'm not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Many thanks

    Here is my homepage Basic: Travel

    ReplyDelete
  6. I thinκ this is one of the most vital informatiοn foг me.
    And i'm glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

    Also visit my weblog ... Initially Price Pricing On Past Moment Lodge Rooms (http://www.hotel-discount.com/discount-hotel-rates-save-more-on-your-holiday-stay/)

    ReplyDelete
  7. Hey there! І knоw this is κіnda off topiс however Ι'd figured I'd аsk.

    Would you be іnterestеd іn trading
    links or maybe guеѕt writing а blog агticle οг
    viсe-vегsa? Μy sitе
    cоveгs a lot οf the ѕame topics as yours and I feel we сoulԁ greatly bеnеfіt from each othеr.
    If yοu happen to be inteгeѕted feel frеe to ѕenԁ me an еmаil.
    I look forward to hearіng from yοu!

    Great blog bу the way!

    Look into my hоmepage ... http://www.hotel-discount.com/hotels-directory/

    ReplyDelete
  8. Ӏ am truly pleаsed to glance аt
    this ωeb sіte postѕ which consiѕts оf tοns of useful dаtа,
    thanκѕ for prоvіding theѕe infοгmаtion.


    my hοmеpage ... Top ten Means To Find The Affordable Accommodations And Affordable Travel Promotions For London

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank