Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Tuesday, June 18, 2013

A Day with Yuyu Zulaikha & Love Bunga Querida

last week ni lah beauty class event yang i terkinja-kinja nak pergi tu.. sampai tak sempat nak breakfast, dobi pun tinggal gitu je, wabbit pun tak bagi makan tak sempat nak belai-belai, tak sempat nak cek and basuh popo dia.. ihiikk.. padahal memang selalu tak buat pun, ibu kite yang banyak tolong.. hee.. tq ibu, ibu banyak masa kan duduk dekat rumah.. nanti kite balanje Ayam Penyet ye.. huwaa..lantak ahh, dah sibuk sangat time tu.. nak buat camne..*alasan sgttt... 

pastu rush pergi bangi, sebab event tu dekat sana.. berpandukan Waze & bertemankan membe i Fara terus berdesup ke tempat kejadian. sesampai sana tau pulak lapar.. singgah makan nasi kukus jap.. wahhh.. mmg favourite sbb dihidangkan ayam goreng rempah.. mabeles sangat rasanya ye.. *please kesat air liuq korang..


actually i dah lama ushar page Bunga selain tu selalu jugak usha tutorial dia dekat fb.. memang ohsemm (lagi) tengok youtube dia.. bnyak tutorial tudung & makeup. Search 'love bunga querida' je.. jumpa semua nanti.. rajin betul dia buat semua nih.. ishh..ishh..

 
zeera & love bunga querida ok, i ouls nmpak bam-bam dlm ini gambar.. abaikan.. berat jauh lagi nak cecah 50 pun, ni colour trick.. i banned u hijau.. forever and ever full-stop with ayat sentap.

1st session, tutor basic makeup by Bunga. Sure korang kenal dia nih.. makeup retis cum mak andam cantik ni pun otai gak dalam blogging.. meh tengok hasil kerja tangan dia yang ohsem-ohsem tu.. klik kt link yang i paste nih.. http://lovebungaquerida.blogspot.com/ i is suke sangat makeup babydoll tu.. sejibik sama.. nak jugak.. nanti tolong ajar lagi bunga.. please..please..please (hentak kaki)

*kerlass kau.. makeup lu boleh transform muke jadi Christina Aguilera.. ko hade? aku takde bunga.. nak please.. tskk T_T

props semasa...

props tambahan. Ok, zeera & makanan memang tak dapat dipisahkan - bila dah bam sikit, terus merajuk tak nak makan 44 jam. perangaiiii..


try to digest & apply the lesson from cikgu bunga..huarghh..zzZzzzZzz


ni Fara.. ada ke diorang kate muke kite sama.. sama jawa kot? hakhak..*tetibe

2nd session conduct by Yuyu pulak http://kupukupukecik.blogspot.com sape tak kenal dia harus lempang diri sendiri. Ini, sesi penjagaan wajah bersama wajahmu bukan wajahku.. dia explain cara mencuci muka yang betul, supaya korang boleh kurangkan kedut seribu pada wajah, kurangkan ye bukan hilangkan sebab itu impossible...



biar tudung kedut jangan muka kedut.. hishh comei & mulus je dia nih.. tak aci! even shawl u renyuk & kedut seribu lu tetap ohsemm beb..*nada cemburu. Si blogger otai maha comei ni bagi talk pasal penjagaan wajah, eh memang tak la i nk upload pic dia masa bagi talk tu sebab tengah free hair mase tuh.. haremm..


gift dr Bunga.. huwaaa.. comei sangat.. nk nanges.. 
Bunga & Yuyu boleh join the group : Kipas Susah Mati Hello Kitty  

puding caremal yang amat sedap air tangan dari yang berdarah manis yuyu.. ok, sila buat tempahan untuk raya (haha, pepandai je) last but not least, gambar kelas.. curi dari fb Bunga
uolss memang sangat best & penceria keadaan. Otai tapi tak kedekut ilmu.. bagus-bagus

 Till we meet again - Love, XoXo

14 comments:

  1. saya tag kamu

    http://bondaqalish.blogspot.com/2013/06/give-away-by-aqma-craft.html

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ala... u lg best g event sana sini.. ihiikk..

      Delete
  3. Replies
    1. erm... x kut.. x minat nk mangandam.. makeup saje2 suke la..

      Delete
  4. suka tngok dua-dua blogger ni..uuwww!! jealousnyaaa dapat begmbr ngan mereka..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. diorang mmg sgt baik & peramah.. =) tu la cm x caye je jmpe diorg nih..hee

      Delete
  5. wah bestnyer! ni yg yuyu ada post baru2 ni ek cari nama yg nk join?

    ReplyDelete
  6. hahaha. tudung kedut tu trend masakini tau! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..otai sudah mari..haha.. iya trend terkini utk yuyu mmg sgt ohsem la.. utk kite oh..teribble..hahaha.. trend ini hnya diguna pakai utk kite g kerja, pagi x sempat iron tudung..hehehe..

      Delete
  7. ooo..kite penah join kelas yg sama upenye.hehe..kecik dunia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank