Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Friday, June 28, 2013

Shiseido Naturgo Mud Mask

ni packing dia.. gold colour.. 1 box ada 10 packet.. so boleh guna lama sikit..

Beli dari Ida Mansor blogger twin yang cantik lagi jelita. Ni semua akibat dibawah pengaruh iklan Love Bunga Querida.. macam best je tengok dia guna kan?.. kulit dia pun flawless kan.. so, nak jugak la try.. ceh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraa.... ! nak jugak.. hehe
masker ni sangat best taw! rasa sejuk & segar bila pakai.. lagi 1 bau dia pun best sangat.. haruman yg sungguh segar.. ada cara nak pakai bukan main tepek je taw, ikut nih :

1st : kite kena lah cuci muka dulu dengan bersih sebersih nya.. dengan yakin & menggunakan air mutlak.. (lebih afdhal)

2nd : i scrub dulu muka.. kebetulan ada scrub muka  so pakai lah.. tujuan nya adalah untuk membantu kulit menanggalkan sel kulit mati pada muka.

3rd :  stim or wapkan muka dengan air panas agar pori-pori terbuka lebih kurang dalam 5 minit je. 
(aci tak sebab kite guna stim iron.. hala je pada muka.. bukan gosok pada muka bagi tak berkedut ya.. salah tu & jangan dicuba jika tidak mau merana seumur hidup)

4th : sapukan masker (i use Naturgo Shiseido Gold ) di muka anda, buat rupa mask tapi jangan terkena pada kening, bibir, kawasan mat dan kawasan berbulu.. hazab nak tanggalkan nanti.. ikut seperti contoh diatas .. part ni, guna jari pun boleh..

5th : Biarkan selama lebih kurang 30 minit atau sampai uolss rasa dah betul-betul kering

6thCabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan tengok sendiri apa yang melekat di mask. Suprise.. suprise!

7th : Last but not least, bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.


daku berjaya tanggal kan mask ni dengan perfect.. haha.. sakitttttttt tak terkata tau tak masa nak tanggal mask ni.. sebab dia dah melekat, rasa dah gam sebati dengna kulit muka pulak bila tarik tu.. adoi.. rase macam tertarik-tarik kulit muka.. tapi best lepas bukak mask ni.. uolss akan rasa kulit pipi macam ringan & bersih aje.. kite ada sikit.. (sikit je) whitehead.. tapi boleh tanggal.. hebatkan? blackhead? ok, jangan ditanya.. kalau blackhead tanggal pun mcm la kite boleh perasan sbb sama warna dengan mask ni.. haa.. nk tipu-tipu lettew..

 ni kite zoom bapak gajah punya size.. tengok sendri apa yang tinggal.. macam banyak bulu-bulu halus je.. hehe.. bukan itu sahaja sel kulit mati pon boleh hilang macam magic.. magic la sangat.. padahal dah melekat pada mask nih.. adoii.. nak mengayat pon tak beragak.. ok, picture after saya x de.. sebab sibuk bersiap-siap nak tengok movie (night mode)

macam best, nak try? pm laju-laju Ida Mansor



- Love, XoXo

10 comments:

  1. hahahaha. ni mask kegemaran laki bini. hahaha. tiap kali nak tanggal mesti menangis. pastu senyum balik sbb muka rase best dan byk bende2 jijik melekat kat mask tu. hahahahaha. jijikk sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nanges2 nk tanggalkan.. sakit oii..hehe

      Delete
  2. sy pernah jg pakai masker nie. mmg menjadi & best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn? yg best bile ada bnda pelik2 dia tarik..hee

      Delete
  3. mmng best pkai mask ni..kluaq smua smua cik putih2tu..:D

    ReplyDelete
  4. mau tanya expired date Shiseido Naturgo Mud Mask punya kamu tanggal berapa?

    ReplyDelete
  5. kak nak tanya kalau kita pakai satu paket tu sikit je then nak simpan selebihnya utuk pakai net day boleh ke? ke kena habiskan satu paket sekali pakai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je.. tapi kena simpan yang selebihnye tu dalam bekas yang tertutup :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank