Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Saturday, September 29, 2018

Toyota Velocity Esports Championship!

Feel the heat of Toyota Gazoo Racing virtually as Toyota presents Malaysia’s first esports racing event, The Toyota Velocity Esports Championship. From 21 - 23 September, be part of this thrilling Gran Turismo Sport event packed with state-of-the-art racing simulators, contests, performances and sheer adrenaline. This is as close as it gets to the real thing!


And the thrill begins!šŸ”„Located at Blue Atrium, Sunway Pyramid. Come on down and experience the heat of esports racing on the legendary Toyota Supra GR racing concept!


The track you’ll be racing on is a fun challenge from the beginning to the end of the lap. If you have a racing soul, you could watch cars racing at Suzuka all day because the experience is about so much more than the track, it’s what surrounding the track that is beautiful – hills of mother nature.


Register and Race to be Malaysia’s fastest racing simulator driver which every second counts. Racing slots are on a first come, first served basis for the first 400 participants where i'm a contestant number 234! On your marks..


Go through a series of Time Trials using our racing simulators on our selected Toyota cars and tracks. Set your fastest lap to qualify for the finals and go head-to-head for a chance to win your share of the RM 60,000 cash prize pool.


UMW Toyota Motor Sdn Bhd (UMWT) menjadi syarikat pengeluar kenderaan pertama di Malaysia yang terlibat secara langsung dalam aktiviti Esports yang semakin berkembang ketika ini. 


Ia turut menjadi cerminan kepada aktiviti-aktiviti sukan permotoran dibawah Toyota Gazoo Racing kepada khalayak umum, disamping memberi peluang kepada mereka untuk merasai sendiri keseronokan perlumbaan.


Presiden UMWT, Ravindran K berkata, pihaknya sangat teruja dengan sambutan hangat yang diterima daripada orang ramai bagi Kejuaraan Toyota Velocity yang dianjurkan buat pertama kali ini. 


Kejuaraan Toyota Velocity ini menyaksikan para peserta menggunakan jentera lumba ikonik Toyota iaitu Toyota GR Supra Racing Concept. 


Dilengkapi dengan mesin simulator Playstation Gran Turismo Sports, kesemua peserta berlumba di atas Litar Antarabangsa Suzuka, Jepun, dengan suasana perlumbaan 3D dan persekitaran yang realistik.


Esports sememangnya sebuah industri yang kian pesat berkembang ketika ini, bukan hanya di Malaysia, malahan diperingkat global. Dah la aku tak biasa pakai natang nih.. And you were just given only 30 minutes to complete the race.


Vios racing sebenar yang digukan di trek untuk berlumba oleh para selebriti tanah air. Penglibatan Toyota dalam acara seumpama ini melengkapi lagi sisi dinamik dan sporty yang ingin dibawa oleh jenama tersebut.


The TVEC saw participants blast down Suzuka International Race Track in the Toyota GR Supra Racing Concept available on the Playstation Gran Turismo Sport racing simulator. Participants went through qualifying day which saw 10 finalists with the fastest qualifying time battle each other on the final round for the Championship trophy.


Cukup 30 minit berlumba, akan keluar score result masa yang direkodkan untuk disenarai pendek bagi pemenang yang terhebat. I guest i am in a last place. bawak kereta pun terhegeh-hegeh #sisredho


Oleh sebab kedai ni yang paling dekat dengan tapak event, makan dekat sini je la.. Tak kuasa sis nak menapak jauh-jauh.. lapar terox ni..


after so long haven't eating here.


Thanks for acoompany me kakak! Dah belanja starbuck guna coupon kan? baik diam-diam..


Habis racing melantak la apa lagi.. Nak sampai Sunway Pyramid punya lah payah..


Marvelous.. kecut air liur tengok..


Pose with favorite car and most of my favorite number, my lucky 18 the birth-date.


The next day, final day of racing.. the 20 finalists will be drawn into two groups of 10, and go head-to-head in a drama filled race for a share of the RM 60,000 cash prize pool and announced who's the winner!


Sementara itu, hadiah saguhati RM2,000 pula akan diberikan kepada tujuh peserta akhir yang terlibat. Bagi peminat racing, boleh melihat sendiri aksi sebenar (live racing) perlumbaan selebriti di karnival TGR Racing Festival pusingan ke 2 yang akan berlangsung di MAEPS Serdang, dari 19 hingga 21 Oktober 2018.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank