Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Wednesday, May 22, 2013

e-mall karangkraf

Teknologi membuatkan manusia semakin malas.. agree??
Tak! sbb? tak semestinya malas.. betul, teknologi membuatkan manusia tu makin effortless & semakin less independent. But in my opinion, ia adalah medium yg sgt bagus sebagai pemudahcara & penambahbaikan gaya hidup kini..  eceeehh ayat tak hengat uols.. Just take it positive. Imagine, dengan ada nya gadget-gedget & apps yg cecanggih ni la.. manusia makin jimat masa nk buat apa-apa pun.. everything done could be fast & quick.. kalau bab makan taw pulak nk cepat kan?.. mcm tu juga dengan kerja & cara hidup.. kena upgrade skali la.. ada la sikit masa terluang nanti untuk mengaji ke, solat sunat ke, ibadah-ibadah sunnah yang lain ke... sebab berjaya mengurangkan masa untuk aktiviti lagha.. hee.. such a great transformation, nice!

gini cara nya... ni untnk orang yang suke baca magazine, buku, novel & etc.. ada benefit nya, contoh :

1) tak perlu dah nak  pergi kedai semata-mata nak beli magazine.. dah la voucher buku tak support utk magazine.. huh..*tetibe

2) Go green! secara tak langsung anda support paperless campaign.. hee.. kalau method bacaan semua tranform ke digital.. jimat gila kertas kan?

3) eMall Karangkraf sahaja yang offer magazine & book versi digital, bagusnya price lebih murah.. hampir semua 50% discount u..

4) Save place. Rumah pun bukan macam arkib negara kan? - dah tak payah susah-susah nak buat 5s dengan lambakan barang-barang.. and lagi 1, kalau jual dekat recycle pun harga sangat murah, sangat tak bijak & tak berbaloi dengan kos membeli.. ye idak?

5) Simply can read anywhere & everywhere, confirm sekarang ni semua orang suka bawa gadget kemana-mana, more convenient .. sape lak yang nak bawa physical book masa keluar kan? buang karen je.. tengok pun cam poyo je.. eh, dia ni ulat buku ke? hehe..


eMall Karangraf

kena install app tu dulu..
malas sangat uols scan je code ni.. skg kn zaman scan-scan mcm cashier kat shoping mall tu..


tak pun boleh search terus kt play store taip : eMall Karangkraf

ok, sedia utk install... letak kt home screen sng nk cari nnt..

ok, ready to go... clik je kt icon eMall tu.. 
tadaaa... (capturing how this Apps. functioning)

opening..

main menu.. hah pileh2 mana mau.. ni utk magazine

ok, this is for novel lover pula..

my collection - sikit je.. beli mana yg perlu..ihikkk..
*free : kalau ada yg free, cecepat la download.. tu rezeki nama nye.. *_* wink

best nye di sini, ouls boleh terus continue habit korng mcm kt bookstore tu, x beli tp just nk tgk n review gitu2 je magazine tu.. select kt magazine yg uols nk & click review.. boleh usha2 dulu before confirm beli.. 

*info: kalau confrm nk beli, just click buy & proceed.. sng je instruction dia.. boleh direct pay via purchase with online banking / credit card 

after payment verified, dia akn automatic update dlm library.. kena open dulu & bg load smpai 100% baru boleh mula membaca dgn sng hati.. (pasti kan line internet ok. normally kalau x complete download akan kuar error yg berpanjangan.. gittew kisahnya)

al-kisah...

bertuah sgt dpt kwn2 yg begitu concern! sayang kaMu... tetibe dpt whatsapp dr kengkwan ckp ternmpk pulak kite (tanpa royalty) terselit dlm magazine.. zemangat la nk tgk kt magazine mane.. skali issue da outdated, nasib baik ada eMall, back & previous punye issue pon sentiasa ada.. wehee.. *clap3x.. x pikir panjang terus beli sbb nk tgk sgt..

ingat lagi tak entry kite pergi karangkraf? alaaa... ni haa.. ghupanya mase jwb survey tu.. ad selit kite ngn kengkawan.. majalah Sri Dewi & Keluarga lak tu.. kengkonon support la..terus jatuh merudum saham ank2 dara ni..harharhar..


muke nk poyo & bangga.. adoiiii...

pastu ada lg 1, ni sbb malas nk kua g kedai.. excited nk tgk dah high level sbb kwn ckp dpt hadiah.. hee.. sape x suke dpt adiah kn??


mcm besa je gmbr dia bg... skali tgk ciput je..haha saiko...

tu la guna nya teknologi bg yg malas.. tu je lah nk bgtw.. sekian!


Love, XoXo

6 comments:

  1. motif utama ada gambo dia dalam majalah la tu..kan??ekekek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tu la pasal.. nasib gmbr kecik je.. *blushing

      Delete
  2. Assalamualaikum zeera. comelnya! ehehehe. baguslah semua benda beli online kan..

    ReplyDelete
  3. tumpang lalu
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank